Prof. Frank Lee-Bowling a absolvit cu succes doctoratul clinic în Podiatrie, iar ulterior, a obținut o diplomă de Master în Teoria Chirurgiei Podiatrice. Ulterior și-a continuat cariera academică și a absolvit un doctorat de filosofie la Facultatea de Medicină.

Domnia sa este autorul și co-autorul unei serii de reviste medicale; inclusiv 12 capitole de carte și 2 cărți din Farmacologie, Managementul bolilor, Neuropatia diabetică, Biomecanica, și Piciorul Charcot (H-index pe Semantic scholar – 18).

Profesoruluii-a fost acordat premiul ”Top Clinical Abstract Award” în cadrul Simpozionului de îngrijire avansată a rănilor, ”National Institute for Health and Research Clinical Leadership Award”, ”Bioknow medical innervations Award”, precum și ”Trusts Chairman’s Research Prize Scho­larship”. Totodată, Dumnealui este membru al Societății Regale de Medicină, membru al Consiliului profesiilor din domeniul sănătății, mem­bru al Colegiului de Podiatrie din Londra, Marea Britanie.

Din 2020, i s-a conferit eminenta funcție de Profesor, afiliat Centrului Academic de Științe ale Sănătății – o colaborare între Institutul Național pentru Sănătate și Cercetare, care vizează subiecte legate de cancer, ma­ladii cardiovasculare, inflamație și regenerare, endocrinologie, sănă­tate mintală, sănătate populațională, sănătatea mamei și copilului.

Pe parcursul anilor, Prof. Frank Lee-Bowling a efectuat multiple vizite în cadrul Universității de Stat de Medicină și Farmacie ”Nicolae Testemitanu” (USMF), oferindu-și suportul complet, sfaturile și încre­de­rea în dezvoltarea continuă a cadrelor noastre didactice, fapt pentru care la data de 9 mai 2018, i s-a conferit titlul onorific de Visiting Professor al USMF ”Nicolae Testemitanu”.

© 2023 USMF „Nicolae Testemițanu”