Denumire:

„Microchirurgia oculară în plăgi corneene”

Sumar:

Participanții sunt invitati la un curs didactic/ de laborator care va oferi dezvoltarea abilităților chirurgicale fundamentale, necesare pentru repararea traumatismelor corneene. Am dezvoltat un curs educational care permite studenților/ rezidenților o învățare foarte simplă și cu impact semnificativ. Astfel, cursul va fi compus din 2 etape: teoretică și practică.

Etapa introductivă, fiind cea teoretică, va avea drept scop familiarizarea participanților cu particularitățile anatomo-fiziologice ale corneei, principiile de suturare în dependență de tipul de leziune prezentată etc. Vor fi menționate cele mai importante puncte pentru a obține un rezultat post-operator cât mai bun.

Dexteritatea participanții o vor obține în condiții de laborator, fiind dotați cu toate cele necesare (microscop oftalmologic, mulaje de ochi, instrumente microchirurgicale, materiale de sutură, mănuși etc.). Pe durata întregului curs va fi prezent un moderator care va ghida buna desfășurare practică a etapei date.

Mesaje-cheie:

Tehnica de aplicare a suturilor rămâne cea mai vitală abilitate în arta contemporană a chirurgiei corneene.

© 2023 USMF „Nicolae Testemițanu”