Directorul „Genom ve Kok Hucre Merkezi” (Centrul de celule stem și genomică – GENKOK), din cadrul Universității Erciyes din Kayseri, Turcia, prof. Yusuf ÖZKUL, s-a născut la 05.05.1964, în Bünyan, Turcia.

În 1994, și-a finalizat doctoratul în cu teza de doctor intitulată: In­ves­tigația genelor hibride BCR-ABL și ABL-BCR prin metodele RT-PCR și Southern Blotting în leucemia mieloidă cronică, la Universitatea Erciyes. Din 1997 este conferențiar și, din 2003, este profesor la Facultatea de Medicină, Departamentul de Genetică Medicală din aceeași universitate.

În perioada 2004-2010 a fost vice-decan și acum este Vice-Director al Facultații Științelor Sănătății din Universitatea Erciyes. Domeniile sale de interes în cercetare includ: științele sănătății, medicina internă, genetica medicală, științe fundamentale, științele vieții, biologia moleculară și genetica, tulburările genetice, genomică, biologia moleculă a cancerului, citogenetica. Este autorul a sute de lucrări științifice publicate, iar H-Index (WOS) este de 13.

© 2023 USMF „Nicolae Testemițanu”